עיצוב מינימליסטי

לאחרונה הזרם המינימליסטי סוחף את העולם, ונראה כי מדובר בתולדה ישירה של שובע מהתרבות הצרכנית והשפע. לא מעט אנשים מרגישים צורך להתנקות, ומעידים כי ניקיון זה יוצר שקט פנימי. עומס בפריטים וחפצים שאין בהם כל שימוש נקרא זבל שבסופו של דבר נמצא בתוך הבית ומשפיע ישירות על ההרגשה הפנימית. אימוץ הגישה הצרכנית המינימליסטית, החזיר עטרה ליושנה גם לאדריכלות ולעיצוב המינימליסטי. ההבנה שגם עם מעט מאוד פריטים, קווים וצבעים ניתן ליצור חלל עם כל כך הרבה משמעות, סוחפת לא מעט אנשים לאמץ את הז'אנר. אין זה אומר שבאימוץ תפיסה זו נחסוך בהכרח  בכסף,  אלא שהגישה המינימליסטית מקדשת דווקא את האיכות ולא את הכמות. אבל איכות זו נשארת זמן רב ויש לה משמעות גדולה על חיינו. 

כיצד נעצב בית מינימליסטי? 

צמצום רהיטים: כידוע רהיטים תופסים המון חלל בבית, ולכן כצעד ראשון, רצוי להתחיל בפינוי של החפצים הגדולים. המטרה היא לפתוח את החלל וליצור תחושה של ניקיון ומרחב. הדרך הפשוטה היא לבחון אלו רהיטים אין בהם משמעות שימושית, וזה אומר שאותם ניתן להוציא החוצה.   

קירות נקיים: בשביל ליצור תחושה של מרחב יש להתייחס גם לקירות הבית. שימו לב לכל מסמר שנעצתם בקיר ומה תלוי עליו. השאירו על כל קיר רק פריט אחד שיקר לליבכם והיפרדו מכל השאר. 

חלונות: כמו הקירות כך גם החלונות. אם החלונות שלכם מתהדרים בווילונות קטיפה כבדים או ווילונות בצבעים כהים, הורידו אותם, ובמקומם מצאו ווילונות העשויים מבדים רכים וצבעים סולידיים (אפור, לבן, קרם). חשוב שתהיה אחידות בצבעים ומשב הווילון ברוח יהיה קליל עד בלתי מורגש. 

על הרצפה: הרבה פעמים אנחנו נוטים לאגור במקומות פינתיים בבית ערימות של חפצים שאנחנו לא בדיוק יודעים איפה לשים. אם אינכם יודעים איפה לשים את אותם חפצים זה אומר שאין בהם כל שימוש ואתם יכולים בכיף לתרום אותם או להקריב ארון אחסון בו תמיינו את כל החפצים רק אם יש בהם שימוש. המטרה שלא יהיה שום דבר על הרצפה. 

מדפים, כונניות, אדן חלון: אותו עיקרון מנחה, אל תניחו שום דבר על המדפים, הכונניות או אדן החלון, למעט פריט אחד או שניים. אם יש לכם יותר משני פריטים, תאלצו לקבל החלטה איזה פריט הוא הכי פחות הכרחי ולתרום אותו. 

WhatsApp
שנדבר על הפרויקט שלכם ?
צרו איתי קשר לשיחת ייעוץ והיכרות